Overzicht van het onderwerp

 • Algemeen

 • Wat is MORE ?

  MORE is de online repetitie omgeving van Muziekmeesters.
  Via MORE kun je real-time met je Koor, Orkest of Band online repeteren. Dit werkt zonder de vervelende (en voor muzikanten en zangers onwerkbare) geluidsvertragingen zoals je die kent van Zoom, Skype, Teams of andere online vergader platformen. MORE geeft je synchroon geluid van een goede tot hoge kwaliteit met een latency (vertraging) die zo minimaal is dat je fijn en effectief samen kunt zingen en musiceren via internet.

  • Hoe werkt MORE ?

   MORE werkt op basis van Jamulus (voor het geluid), Zoom (voor het beeld) en het Google Cloud Platform (voor de door Muziekmeesters ingerichte en verzorgde servers).
   Zoom             Jamulus Google Cloud

   Aan de achterkant komt er een hoop techniek bij kijken om alles zo gemakkelijk en vloeiend mogelijk te laten werken voor al je groepsleden. Muziekmeesters heeft dit al ingeregeld zodat je meteen aan de slag kunt gaan!

   Met eenvoudige, duidelijke en separate  handleidingen en instructies voor Koorleden,  Dirigent en Bandleden zet je boel in een mum van tijd op voor je eerste repetitie via MORE. Het aanzetten en inloggen is voor de leden slechts een paar stappen.

   Met MORE krijg je meteen toegang tot:
   Je persoonlijke, door Muziekmeesters gereed gemaakte, Jamulus Server
   Zoom meetings voor je repetities (je hebt dus zelf geen betaald Zoom account voor grote groepen en lange meetings nodig)
   Eenvoudige en duidelijke Handleidingen voor Deelnemers en Dirigenten
   Ondersteuning, zoals een eerste (gratis) test repetitie met begeleiding waar nodig

   • Wat heb ik nodig ?

    De deelnemende leden van je groep hebben MINIMAAL het volgende nodig:

    Een Pc of Laptop (Windows), of een Linux of Apple (macOS) computer
    Een Bedrade Verbinding met het Internet (dus niet via Wifi)
    Je computer moet met een ethernetkabel met de router verbonden zijn. Gebruik niet de wifi of tablets, de wifi kan wel heel snel zijn, maar zorgt vaak voor haperingen in het geluid, de verbinding is instabiel. Op tablets is het niet mogelijk om Jamulus te installeren.
    (+) Internet via glasvezel of kabel geeft betere resultaten.
    Een Koptelefoon aan een snoer (dus niet via Bluetooth)
    Een koptelefoon is noodzakelijk om rondzingen te voorkomen. De meeste telefoonoortjes zijn prima. Gebruik geen Bluetooth, want dat veroorzaakt vertraging.
    (+) Betere koptelefoons geven natuurlijk een beter geluid en zijn tegenwoordig zeker niet duur meer.
    Een Microfoon
    In principe volstaat een standaard ingebouwde microfoon van je laptop of webcam al en de meeste telefoonoortjes met ingebouwde microfoons zijn ook prima.
    (+) Als je beter geluid wilt, investeer dan in een betere usb-microfoon, een usb-all-in-one headset (of misschien zelfs een audio interface met aparte microfoon). Ook dit hoeft niet heel veel te kosten.

    En de rest (zoals de Jamulus software, de Jamulus server, de Zoom meetings en de handleidingen) is natuurlijk verzorgd door MORE :).

    • Kunnen al mijn leden meedoen ?

     Zeker!
     Zoals je hierboven kunt gelezen, zijn er een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldaan om alles goed te laten lopen (met name bedraad internet, koptelefoon). Mochten er leden in je koor of groep zijn waarbij dit helaas niet lukt, dan kunnen zij nog steeds meedoen. Deze leden maken dan wel deel uit van de Zoom meeting, maar zonder het gebruik van Jamulus. Dit betekent dat zij wel het gezamelijke geluid van de rest van het koor horen en daarbij natuurlijk zelf thuis kunnen meezingen of meespelen, maar zonder dat hun eigen geluid te horen is door de rest van de leden.

     • Kan ik met MORE ook Opnemen ?

      Ja.
      Het geluid, en indien gewenst ook het beeld, kan worden opgenomen. Hiervoor hebben we handleidingen en ondersteuning voor je.

      • Hoe meld ik mijn groep aan ?

       Wil je gebruik maken van MORE, dan meld je dat bij Muziekmeesters Westland. Een mail naar info@muziekmeesterswestland.nl is voldoende.

       We nemen dan contact op en organiseren een gratis testmoment met (een deel van) je groep. Gaat dit naar wens dan plannen we jouw repetitie. Deze ziet eruit als een cursus op MMOnline. Één persoon van je groep betaald de cursus/repetitie (= € 15,00 met ideal) en komt op de pagina met wachtwoorden. 

       Daar staat een Aanmeldingssleutel. Deze kan hij/zij doorgeven aan alle leden van de groep, en dan kan iedereen daarmee gratis in de repetitie.

       Iedereen ziet dan de ZOOM sessie, het wachtwoord om host van de ZOOM sessie te worden en het nummer van voor de Jamulus server. De sessie kan gestart worden door iedereen vanaf 15 min. voor aanvang.


       • Wat kost het ?

        Een repetitie met MORE kost € 15,00

        De proefsessie met helpdesk is gratis, evenals alle handleidingen. Je kunt tot maximaal met een groep van 100 mensen zingen of muziek maken.

        • Impressie