Over Muziekmeesters Online

Logo MMOnline

Jouw Online Leeromgeving voor Muziek!

Onderdeel van Muziekmeesters Westland

Muziekmeesters Online is een Online Muziekschool.

13 Maart 2020 was de laatste dag dat we fysiek aanwezig waren op de muziekschool voor de Corona lockdown van start ging. Met een enorme krachtinspanning en creativiteit van een groep docenten ging 2 april 2020 MMOnline live! Er zijn muzieklesjes voor alle kinderen gemaakt. Voor kinderen die de cursussen Spelen met Muziek volgen, voor de Peutercarrouselkindjes van Okidoki en voor alle kinderen van de basisschool van groep 1 t/m groep 8. Dank aan de Bernadetteschool in Naaldwijk en de Blinkerd in Monster die met hun Impuls muziekprogramma's hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van de hele online muziekschool.
En wekelijks komen er nieuwe lesjes bij.

Als de kinderen weer naar school kunnen, wordt MMOnline onderdeel van muzieklessen in de vrije tijd én van muzieklessen op school. En als de fysieke muzieklessen weer beginnen, integreren we MMOnline als hét nieuwe, spannende deel van onze traditionele muziekschool.

De online cursussen om aan mee te doen, blijven erop staan en we maken er steeds cursussen bij. De muzieklesjes om naar te kijken en om aan mee te doen, worden steeds vernieuwd en sluiten aan bij de lesprogramma's op scholen. We gaan online workshops streamen en met de live functie kunnen we ook vanuit MMOnline gaan lesgeven. Er zijn nog veel meer plannen, zoals een online platform voor kinderen met hun eigen muziekfilmpjes en verdiepingscursussen voor volwassenen. Het te betalen cursusgeld maakt het mogelijk dat je de lessen meermalen kunt bekijken, delen met je huisgenoten en dat je mee kunt doen zo vaak je wilt.

Het is mooi dat we van de nood een deugd hebben gemaakt. Niet alleen voor tijdens Corona, maar ook voor de toekomst van ons muziekonderwijs.
Veel plezier op MMOnline!

Yolanda Davids